Kläder till dig och hunden

När man skaffar hund inser man snabbt att det är en hel del prylar man inte visste fanns, men som plötsligt blir livsnödvändiga. Förutom leksaker och en säng till hunden ska den även ha matplats, selar och koppel, päls och klovård och så vidare. Här guidar vi dig genom vilka kläder och accessoarer du och din hund kan behöva, och vilka ni kan låta bli att köpa.

Behöver hunden kläder?

Det är omtvistat vad man behöver för kläder till en hund, framförallt beror det på vilken ras man valt. En liten hund med tunn eller ingen päls behöver såklart tjockare kläder än en större hund med mycket päls. De flesta hundar med päls behöver egentligen inga kläder alls. Möjligtvis ett regntäcke för att slippa torka hela pälsen efter regniga promenader. Likaså kan ett tjockare vintertäcke vara bra om ni är ute och sitter stilla mycket på vintern. En rolig accessoar som många hudfägare brukar ha till sina hundar är snusnäsdukar. Knyt som en scarf runt halsen och din hund blir genast ännu sötare om det ens är möjligt. Det går dessutom att matcha lätt med hundägaren. Den behöver inte heller bara vara rent estetiskt tilltalande, utan den kan även vara praktiskt som haklapp till hund som dreglar mycket.

Snyggt och praktiskt klädd

En stor fördel med att vara hundägare är att ingen kollar konstigt på dig om du går ut på morgonrundan i gummistövlar och morgonrock. Folk har förståelse för att hunden vill ut ofta och ibland med kort varsel, och dömer dig knappast för att du inte hann styla håret innan du gick ut. Samtidigt kan man bli trött på att det är svårt att klä sig både praktiskt och snyggt när man är ute och röjer runt med hunden. Kläderna ska vara tåliga så att det inte gör något om de slits och blir smutsiga. Hundlekar kan som vi vet gå ganska vilt till. Som tur är finns det riktigt snygga och praktiska friluftskläder som är perfekta för alla långpromenader och annan utelek med hunden. En slitstark jacka och en varm undertröja på vintern räcker långt. När det gäller byxorna ska de gärna vara stärkta på knän och rumpa så att det inte råkar gå hål i dem. Många fickor och skärp-hällar kommer du vara oändligt tacksam över också.

Praktiska accessoarer

Många tillbehör till hund är utrustade med karbinhakar så du kan fästa dem till antingen i väskan eller i byxorna. Matskål, vattenflaska och en liten bag till hundgodis är sådant man gärna vill ha med sig och ha lättillgängligt på alla längre promenader. På internet och i välsorterade friluftsaffärer finns det en uppsjö av olika tillbehör som alla är praktiska att ha med sig när man ska iväg på utflykt med hund.

mts_best