Bra att tänka på när du köper en hund

När du går i tankarna att köpa en hund är det en hel del som du bör ta i beaktande för att det ska bli bra. En hund kan ses som en familjemedlem som behöver omvårdnad i många år. När du ska köpa en hund behöver du tänka igenom om du och din eventuella familj har den tid som hunden faktiskt kräver för att ha ett bra liv. Det finns många nyttiga tips som du kan fundera över innan du hämtar hem en hund. Det kostar att ha en hund och framförallt om hunden skadas eller blir sjuk. För att minska den ekonomiska smällen är det bra att försäkra hunden. Kolla in https://www.lassie.co/ som är en digital djurförsäkring. På https://www.lassie.co/ kan du läsa mer om villkor och välja det skydd som passar dig och hunden bäst. Hundförsäkringen på https://www.lassie.co/ finns i olika omfattningar. En hundförsäkring är ett ekonomiskt skydd som du kommer vara glad att du har.

Försäkra valpen direkt

När du försäkrar hunden ska du inte stirra dig blind på vad försäkringen kostar utan vad den kan ge dig när något händer. Det är viktigt att du försäkrar valpen direkt efter att du hämtat den. Det är sällan som en hund lever ett helt liv utan att något händer den. Även om du vidtar åtgärder för att hunden ska vara frisk kan oförutsedda händelser inträffa.

En hund kräver tid av dig varje dag

Det är ett stort ansvar att äga en hund. Fundera innan du köper hunden hur din livssituation ser ut. Den första tiden med en valp är hektisk och den behöver tillsyn dygnet runt i någon vecka. En vuxen hund behöver ungefär 2-4 timmar av ditt dygn. Hundar kräver alltid mer eller mindre aktivering. Unghundar kräver lite mer fysisk och mental aktivering än vad en äldre hund gör. Om du har fritidsintressen som tar mycket tid där en hund inte kommer hinnas med är det bra att tänka på det innan du köper en. En vuxen hund ska högst vara ensam i sex timmar. Därför behöver du även fundera över hur du ska göra med hunden på dagen när du och resten av familjen är på skola och jobb.

Kostnader för en hund

En hund kostar en hel del i inköp. En hund som du köper från en uppfödare och som har en stamtavla kostar ungefär från 12.000 kronor och uppåt. Sedan kostar omvårdnad, mat och förbrukningsmaterial. Du kan räkna med en kostnad på ungefär 800-100 kronor varje månad. När du har kommit fram till att en hund passar in i livet är nästa steg att hitta en hundras som passar din livsstil. Kolla upp olika raser innan du bestämmer dig.

mts_best