Aktivering för hunden

För att din hund ska må bra är det viktigt att den får aktivering. Den promenader, men också aktivering i form av lek och mental stimulering. Vissa aktiveringslekar fungerar inomhus en regnig dag medan andra är bra att göra utomhus. Lek är ett naturligt beteende hos en hund och har de överskottsenergi kan det hända att de börjar leka. Många vill inte att deras hundar ska leka inomhus.

Hundleksaker för både dig och hunden

Det finns dock sätt att aktivera hunden för att den inte ska börja förstöra möbler och liknande. Du kan till exempel skaffa hundleksaker som hunden själv kan leka med. Det finns även vissa leksaker där både du och hunden kan ha kul tillsammans. Har du en hund som behöver stimuleras mentalt är ett tips även att skaffa aktiveringsleksaker. Det finns till exempel spel där hunden ska nosa fram godisar eller där hunden får tänka. Detta är perfekt om det regnar eller är dåligt väder någon dag.

Hundpromenader och mental aktivering

Hundar behöver både fysisk och mental aktivering för att må som bäst. Fysisk aktivering innebär promenader och rastning i exempelvis en hundrastgård. Många hundar bränner mycket energi genom att springa lösa och leka med andra hundar. Har du inte denna möjlighet går promenader lika bra. Det kan dock vara bra att aktivera hundens hjärna genom att antingen lära hunden olika tricks som vacker tass, ligg och sitt. På så sätt blir det bra både för dig och hunden. Hunden kan bli lydigare om du lär den fot, sitt och ligg. Samtidigt får hunden mental stimulering och bandet mellan hund och ägare förbättras.

Tips på hundleksaker

Idag finns det många olika hundleksaker som passar både valpar och vuxna hundar. Det finns leksaker som är tåligare än andra. På så sätt kan du hitta hundleksaker som passar just din hund. Vissa gillar att leka och bita med tänderna medan andra hundar leker mer snällt med sina leksaker. Det finns alltifrån bollar, repleksaker, kong och mer. Har du en hund som behöver en tålig leksak kan en kong vara ett bra alternativ. Det är även en leksak där du kan stoppa i hundmat och hundgodis för mer stimulering. För att göra det ännu svårare kan du frysa färskfoder så att hunden kan försöka få ut det.

mts_best