Hundens foder

Inom hundvärlden finns det många åsikter angående vad man bör ge sin hund för foder. Många menar att en påse hundmat från mataffären inte är tillräcklig, och att man måste laga mat till hunden efter vissa recept.

Om man köper hundfoder i butik är detta ofta ett så kallat helfoder, och det betyder att fodret innehåller allt hunden behöver. Man behöver alltså inte tillsätta något själv.

Man kan också lära sig att laga foder till sin hund själv, men man måste då först och främst sätta sig in i hundens behov och hur fodret ska vara sammansatt. En hund har inte samma näringsbehov som en människa och det är mycket viktigt att den får rätt förhållande mellan näringsämnena för att må bra. Det är extra viktigt för valpar, dräktiga tikar, samt tikar som ger di.

Man kan relativt enkelt se på en hund om den får rätt mat. Om hunden är pigg och frisk, och om pälsen ser fin ut tycks fodret fungera mycket bra för hunden. Om man känner sig osäker kan det dock vara bra att rådfråga en uppfödare eller en veterinär om råd gällande fodret.

mts_best