Hundens hälsa

Om man märker att hunden inte mår bra bör man se till att kontakta en veterinär direkt. Om man så bara känner på sig att något inte står rätt till är det en varningsklocka att lyssna på. En sjuk hund kan visa symptom som hälta eller andningssvårigheter men det kan också handla om betydligt mer svåridentifierade symptom som trötthet, oro eller nedstämdhet.

Man bör aldrig börja experimentera själv om hunden har ont eller är sjuk. Det kan göra mycket skada. Det är sällan långt till en veterinär och det finns alltid möjlighet att kunna ringa och fråga om råd. Det är alltid bättre att söka vård för djuret en gång för mycket än en gång för lite.

Om man varit hos veterinären och hunden fått en diagnos kan det vara bra att läsa mer om den. Det kan också vara bra att läsa mer om olika sjukdomar och åkommor redan innan hunden får dem. På så sätt kan man enkelt själv se flera symptom. På nätet kan man läsa mycket om vad man bör göra om hunden får ett ormbett, en fästing, eller om den får någon form av parasit. Det finns också gott om information om olika förgiftningar och infektioner.

mts_best