Vad hunden behöver

När man skaffar en hund är det också viktigt att man har koll på vilken utrustning hunden behöver. En valp behöver lite andra saker än en vuxen hund men i regel är skillnaden inte så stor. Under de första dagarna är det bra att se till att man har allting hemma så man slipper handla det första man gör när hunden kommit hem.

En av de allra viktigaste sakerna är att hunden har en sele eller ett halsband som passar, samt ett bra koppel. Det är också viktigt att se till att hunden har egna matskålar och vattenskålar som står på bra ställen.

När det gäller att träna rumsrenhet väljer många att lägga ut tidningar på golvet som hunden kan kissa på i början. Då gäller det att man verkligen har tidningar hemma.

Det är också viktigt att man ser till att hunden har leksaker och kanske något ben att tugga på. Annars kommer det inte att dröja länge innan hunden börjar hitta strumpor eller kanske till och med möbler att bita på och leka med. Om man vill behålla sina saker i gott skick är det alltså viktigt att hunden får egna, roliga, saker.

När man hämtar sin hund eller valp får man ofta med lite av det foder hunden brukar äta. Då brukar det vara lättare att få hunden att äta när den kommer till sitt nya hem. Om man vill byta foder är det dock bra att ha det nya fodret hemma redan från början och sakta en säkert byta ut det gamla mot det nya. Då slipper man magproblem, som annars är mycket vanligt vid hastiga foderbyten.

Det är också bra att ha några borstar samt en klo-tång hemma så att man kan börja vänja hunden vid pälsvård. Ett hundapotek med lite bandage, en tratt och sårtvätt är också mycket viktigt att ha hemma om hunden skulle råka skada sig.

Man måste också se till att hunden har en korg samt några filtar där den har sin liggplats. Det är bra att ha flera filtar att kunna byta med eftersom de lät blir smutsiga och håriga.

Många av dessa saker kostar inte speciellt mycket om man jämför mot hur länge de håller och vilken betydelse de har för att hunden ska trivas.

mts_best