Var köper man hunden?

Om det är dags att köpa en hund och man vet vilken ras man är intresserad av kan det vara bra att titta runt lite innan man bestämmer sig för var man vill köpa hunden. Det kan vara en god idé att kontakta Svenska Kennelklubben för att få reda på vilka uppfödare de rekommenderar gällande en viss ras.

Om man har hundvana och inte bryr sig om rasen eller hundens förflutna kan man till exempel kontakta djurskyddet i sin kommun och höra om de har några hundar som behöver omplaceras. Ibland finns det också före detta gatuhundar som behöver nya hem med kort varsel och då kan man göra hunden en tjänst genom att hjälpa den.

Om man köper en hund som inte kommer från en uppfödare måste man dock vara medveten om att den kan ha vilket temperament som helst. Den kan också ha skador eller sjukdomar som inte syns på en gång och som dessutom inte täcks av en dolda fel-försäkring eller liknande. Om man väljer en sådan hund är det alltså viktigt att se till att man har ekonomi och tålamod att ta sig an hunden.

mts_best